NIEUWS

15 november 2021 SLUITING

Na lang wikken en wegen heb ik besloten om de winkel van Aruna vanaf
27 november 2021 definitief te sluiten voor bezoek.
Dat is o.a. vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd.

Mijn passie voor klankschalen ga ik op een andere manier vorm geven. Nu komt er bijvoorbeeld meer tijd vrij voor het samenstellen van klankschaalsets, iets waar ik altijd veel energie en inspiratie van krijg.

Via onze webwinkel blijft het mogelijk om klankschalen en andere klankinstrumenten te bestellen.

Alle klanten dank ik hartelijk voor hun vertrouwen. Met plezier denk ik terug aan de leuke contacten en de vele mensen die helemaal blij de deur uitgingen met hun nieuwe klankschaal.

Blijf genieten van klank, ook in de natuur.

2 nov. 2020 Klankmeditatie

Klankschalen zijn m’n beste vrienden in de huidige coronatijd, nu er zoveel verdeeldheid is in de maatschappij en de verbinding met elkaar onder druk staat.
De klanken van de schalen verbinden zich juist waardoor ze elkaar versterken. Heerlijk om naar te luisteren.

Hoewel de klank digitaal niet helemaal tot zijn recht komt hoop ik dat jullie er ook van kunnen genieten.

10 juni 2020 WATER

Deze vier Koshi windgongs zongen samen met de vogels in het bos. Het filmpje maakten we tijdens de Lockdown toen we een frisse neus gingen halen.
De Koshi's geven zo'n verstillende, rustgevende sfeer. Het is duidelijk dat velen daar behoefte aan hebben in deze hectische tijd van Corona, de windgong-bestellingen blijven binnen stromen. Maar de Koshi Aqua is toch wel het meest verkochte artikel van de afgelopen weken. Waarom zou toch juist de Aqua/Water nu zo gewild zijn?
Misschien wel vanwege het stromende, levendige geluid, alsof je aan de oever van een riviertje zit. Na al die weken van zo veel mogelijk thuis blijven, is er behoefte aan beweging, om met de stroom mee te gaan. Op de veerstoep aan de IJssel achter ons huis, was het op Hemelvaartsdag drukker dan ooit.
En wat was het vol op de wegen naar de stranden. Trouwens, voor wie nog niet naar zee kan, we verkopen ook Oceandrums ;)1 mei 2020

Vandaag is onze webshop met klankschalen online gegaan. Hoewel we altijd gezegd hebben dat het kopen van een klankschaal via internet niet handig is, doen we er nu toch aan mee.
Want Rutte doet nog steeds aan iedereen de oproep zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor de mensen die thuis yoga doen en de klanken van de eindontspanning missen. Voor de meditatie. Voor ieder die voor even al zijn zorgen wil loslaten is een klankschaal zo'n prettig instrument om je hoofd leeg te maken.
Om de keuze van een klankschaal makkelijker te maken hebben we er een geluidsfragment bij gedaan en een beschrijving van de kenmerken van elke schaal.
De klankschalen in deze webshop hebben we speciaal geselecteerd, mooie schalen waarbij de grondtoon en de boventonen in harmonie samenklinken. Want dat is toch waar wij nu allemaal naar verlangen: In harmonie met elkaar, samen klinken.

Daarnaast hebben we de webshop aangevuld met mooie artikelen die ieder van ons, in deze onzekere en eenzame tijd van Corona, kunnen helpen.
De zuivere, heldere klanken van de windgongs zorgen voor verbinding.
De miniatuur- en de geboortedagboeddha’s hebben veel symboliek, daarom mooie cadeautjes waarmee je iemand een steuntje in de rug kunt geven.
De belkoordjes geven vrolijkheid.
En het meditatiekussen zorgt voor ontspanning.


Klankmeditatie 'Met Klankschalen de Lente inluiden'
IS HELAAS AFGELAST VANWEGE CORONA.
HET WORDT VERPLAATST NAAR BETERE TIJDEN.

Vrijdagmiddag 20 maart geef ik in samenwerking met Jantine Peters een Klankmeditatie. De klankschalen nodigen uit tot het je openen voor de Lente met z’n groeikracht en creatieve energie. Gun het jezelf om op deze manier samen de eerste lentedag in te luiden en laat je onderdompelen in een bad van warme klanken.

Naast een serie mooie klankschalen zullen er ook andere akoestische instrumenten klinken. De klanken van de harmonisch bij elkaar passende klankschalen smelten samen tot een zuiver akkoord, klanken die ons veel energie en tegelijk ook rust kunnen geven.

Na een korte inleiding van mij over de instrumenten die ik ga bespelen, kun je comfortabel gaan liggen of zitten. Jantine begeleidt dan een korte mindfulness-meditatie. De klankschaalmeditatie duurt vanaf ongeveer half vier tot half vijf. Voor wie wil is er gelegenheid om te blijven napraten tot vijf uur.
Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem je eigen hoofdkussen en (fleece)deken mee. En als je die hebt: een dikke yogamat.

Tijd: 20 maart 2020. Vanaf 15.00 uur is er inloop met koffie en thee.
Meditatie 15.30 - 16.30 uur.
Kosten: € 15,-- (inclusief koffie en thee)
Locatie: Natuurboerderij de kleine Mhene, Lendeweg 4a in Hall.
Opgave: bij Jantine Peters via haar website www.aandachtgeeftjekracht.nl
of T: 06-17 369 59922 mei 2019

Een hobby van mij (Ada) is het bij elkaar zoeken van klankschalen die mooi samen gaan, die elkaar aanvullen, versterken. Het beluisteren van zo'n klankschalenset geeft me zo'n rijk gevoel. Het inspireerde me tot dit gedicht.


Oerklank

Pure klanken
in harmonie.

Net als golven
verbinden de zachte tonen
zich met elkaar.

Het resoneert in me,
mijn Oerklank.
foto manipuri schaal


Klankschalen zijn in staat om onze aandacht te verplaatsen
van het denken en doen
naar het luisteren en voelen21 maart 2018 Op deze dag, waarop het officieel lente is geworden, vind ik dit een mooie foto. Het weerspiegelt de overgang van winter naar lente. De grassprietjes prikken door de sneeuw. De uitstraling van de foto is zo tintelend fris. Hoe fijn was het om in de winter mijn privé-schalen te reinigen. De icy bergkristal is hier ideaal voor, de zon en de sneeuw doen de rest. De klanken van de schalen worden voller en rijker na zo'n reinigingsbad.
En nu kan ik niet langer wachten op de plantjes die in mijn tuin weer gaan groeien en bloeien.
Ada(naar boven)