YOGA & KLANKSCHALEN


Klankschalen kunnen meer verdieping geven bij Yoga-oefeningen.

Een yogadocent vertelde ons enthousiast dat zijn grote klankschaal een fantastisch middel is om bij aanvang van de les de cursisten te helpen bij het loslaten van de dagelijkse beslommeringen.
Daarbij plaatst hij de klankschaal in het midden van de ruimte en laat de mensen er rondom heen liggend, met de voeten richting klankschaal, plaats nemen. De diepe, lage tonen en trillingen, die zo'n grote klankschaal verspreidt, zorgen ervoor dat ieder aanwezig raakt in het hier en nu. Alle jachtige gedachten worden makkelijk losgelaten, de stress van de werkdag is snel verdwenen en de groep raakt als vanzelf op elkaar afgestemd. Zonder de klankschaal moest hij veel meer energie steken in dit proces, nu gaat het moeiteloos.




Yoga de Worp; yoga en klankschalen


Marja Berntssen van Yogapraktijk de Worp gebruikt regelmatig klankschalen. Ze zegt:
"De klankschalen sla ik voor de les een aantal keren aan, om zo de energie in de ruimte (Spanda) klaar te maken. Middels de schalen stem ik mezelf af op de ruimte, de mensen, de bron. Dit voelt als een warm bad van klank en trilling.
Heel krachtig en liefdevol is de combinatie klankschalen en eindontspanning. Daarbij vertel ik de deelnemers dat ze de klanken door zich heen kunnen laten stromen en genieten van klank en trilling.
Als slot laat ik de heldere tonen van de windgong klinken, zodat de mensen rustig de aandacht weer naar buiten kunnen brengen.
De tiende les van een serie mogen de yogastudenten altijd een wens doen. En ja dan willen er verschillende groepen de klankschalen in de eindontspanning."
www.yogadeworp.nl



(naar boven)